Jaipur


Večina ga pozna po rožnati barvi (Pink city) in Palači vetrov in zaradi tega, predvsem pa verjetno zaradi relativne bližine Delhija in Agre je zelo priljubljen med turističnimi agencijami.
Mene ni prav nič očaral niti pred osmimi leti, niti sedaj. Res je sicer, da so Hawo Mahal temeljito restavrirali in jo polepšali in da je na ulicah manj svinjarije, a kaos ostaja, pa smog in neprijaznost tudi.
Namesto (že videnim) znamenitostim sem foto čas raje namenil pouličnem življenju, a trenutno žal nimam ne časa, niti ne možnosti, da bi ustvaril kako foto zgodbico.
Mimogrede: vse tole nastaja na malem (niti 9" ekrana) Asusu, s pomočjo neke prastare verzije ACDSeeja (torej praktično brez obdelave), pišem v postelji, kasneje pa vse skupaj odpošljem iz recepcije (kjer je dosegljiv internet).


Dodano:
Sem našel fotko Palače vetrov izpred osmih let - kar nekaj dela (stekla in barve) so vložili v propadajočo in zasmrajeno fasado.
Spodaj prva slikca - l.2003, ostale pa 2011En objektiv mi je crknil v Egiptu, en v Burmi, v Indiji pa je del duše spustil motorček za fokus na širokokotniku :(

Ni komentarjev: