Ko to tamo peva po argentinsko

 Če je v Argentini kaj nadpovprečno dobrega so to zagotovo njihovi avtobusi za dolge razdalje.
Ja, razdalje so res velike, železnic praktično ni, letalski promet ni poceni in tako se je vsaj med večjimi mesti, kjer so tudi dobre ceste, zelo razvil avtobusni promet. Konkurenca med družbami je velika in to je pripeljalo do zelo dobrega voznega parka z nadpovprečnim udobjem (glede na ostali svet).

Prva letošnja priložnost za preizkus avtobusnega udobja je bila pot iz Buenos Airesa do Puerto Iguazuja in izkoristil sem jo v največji možni meri - z izborom cama suite razreda (recimo, da je primerljiv s prvim razredom v letalih).


V pritličju dvonadstropnega avtobusa je bilo le šest zelo udobnih sedežev, potniki pa smo imeli na voljo svojo stjuardko, ki nam je iz majhne kuhinjske niše prinašala obroke hrane in pijače - ja, tudi šampanjec (torej je le res in ne zgolj mit na popotniških forumih). Po zgledu z letal je bil tudi tu vsakemu potniku na voljo svoj "zabaviščni center" (monitor, izbor filmov in glasbe), le internetne povezave ni bilo (menda je že v nekaterih busih in na nekaterih vožnjah).

Ker sem že povsem vajen dolgih avtobusnih voženj (navadno so daleč od takega razkošja) mi je tudi 15 ur do Iguazuja hitro minilo, še sploh, ker je bila vožnja (večinoma nočna) mirna, udobna in praktično brez postankov - 3x smo se ustavili za kakih 5 minut, a motor je vseskozi brnel.
Mi je bilo kar malce hudo ;) ko sem dobro uro pred predvidenim prihodom opazil že znano okolico Puerto Iguazuja (zavedajoč se, da bo vsaka naslednja vožnja manj udobna).

Če se nameravate z busi voziti po Argentini - Plataforma 10 ponuja vozne rede, cene, podatke o bus družbah, destinacijah, ... in nakupe vozovnic.

Ni komentarjev: