Srečen sem

da sem se rodil v Sloveniji/Evropi, da imam tako razkošje pitne vode, da se lahko z njo tudi umivam, da imam več hrane, kot jo lahko pojem, da se s svojim avtom vozim po asfaltu in da so mi dostopne vse internetne avtoceste. Vem, da je ogromno ljudi, ki imajo še mnogo več, a hkrati tudi vem, da jih je na milijone, ki nimajo niti delčka tega in tudi na tej poti sem jih srečeval na vsakem koraku.
Srečen sem, da sem spet doma.



Pod črto - bilo je potovanje z ogromno vožnjami:
- 27 ur sem presedel na letalih
- 26 ur na letališčih
- 96 ur pa sem trpel na avtobusih, minibusih, kombijih in taksijih

V svojo statistiko sem zabeležil 6 novih držav (Panama, Kostarika, Nikaragva, Salvador, Honduras, Belize), 3 nova letališča (Barranquilla, Panama City, Mexico City) in 4 nove letalske družbe (Brit Air, Copa, Aviacsa, Aero Republica).

13 komentarjev:

loonanai pravi ...

Pa kako ti je uspelo tole izračunat in kaj si počel toliko časa na letališčih? :))

Kakšen pa je končen znesek?

MarkoP pravi ...

Mah, mal sem sešteval ;)
V Kolumbiji imajo očitno velike težave z razumevanjem časa - sem že prejšnjič kar nekaj časa nepredvidoma preživel na letališčih - tokrat enako. Še sreča, da sem imel druge lete zelo povezane. Prav nič zabavno se mi ni presedat po trdih letaliških klopcah :(

Pod črto: dva jurčka od Kranja do Kranja (vsi prevozi vključno z letali, spanje, hrana, vstopnine in kar nekaj spominkov in daril).

loonanai pravi ...

Ja, vse bližje je ;)

Sem pa brala zadnjič na enem forumu o teh "ugrabitvah" v Gvatemali. Kaj slišal o tem, da so ugrabili 11 američanov pri Panajachelu?

MarkoP pravi ...

Mene nihče ni maral :)
Očitno sem bil že tako premalo zapravljiv (da ne uporabim kakšnih drugih besed, hehe).
Glede na to, da si tudi ti iz Gorenjske, se verjetno nimaš česa bati.
Eh, s trezno glavo, v normalnih urah, po normalnih poteh in bo vse OK.

loonanai pravi ...

Ja, itak pa imam že nekaj izkušenj, tako da ne bo panike. Če bomo imeli pa smolo, pa jebat ga, nimaš kaj..

Je bilo pa znova po netu, da so v GC streljali na šoferje lokalcev v centru mesta in pobili nekaj ljudi. Groza kaj se dogaja... Ti si bil kaj v GC? No, mi smo takoj rekli, da se s čikenbusi ne bomo vozili... Raje plačamo več, pa smo bolj varni oziroma se vsaj počutimo bolj varne. :)

Si šel kdaj na nočno furo? V gvatemali?

loonanai pravi ...

Aja, pa še tole. Naš plan je približno takole (imamo 3 tedne):
- dan, dva GC
- Flores, Tikal, El Remate (skupaj 3 dni)
- Antigua (nekje 4,5 dni)
- Copan (3,4 dni)
- Tela (3,4 dni)
- San Pedro sula (dan, dva)

Nekako takole... Bi mogoče kje kaj spremenil, je vredno se kje med GC in Floresom ustavit, ali naj kar šibamo ponoči s Hedmanom alkaj je že direktivca?

LP

loonanai pravi ...

Hej, Marko polo :)
Moj sprašuje, če si v kakšni vezi s Casablanco, Downtownom...?

MarkoP pravi ...

Tudi jaz sem se raje izogibal nevarnim področjem. V GC sem bil le kolikor je bilo nujno potrebno - iz busa v taxi in iz taxija na bus. Ne vem, če je mesto ravno vredno 2 dni. Kakšen dan si vzemite za Panajachel, je res fajn. Meni se zdi tudi 5 dni v Antigui mač tu mač :)
Za vse "ta velike" razdalje sem vzel "ta velike" buse in na srečo nikoli ni bilo nobenih problemov (busi se ustavijo le ob policijskih kontrolah).
Ne, s Caso (bivšo) in Downom nimam nobene zveze.

loonanai pravi ...

Aha.

Kako si prišel v Panajachel? Sem brala, da je treba cel kup presedanja, če greš z busi? Al se da s kakšnim šutlom tja?

MarkoP pravi ...

No problemo. Vsak dan vozijo shuttli - 10$ one way. Iz Pana imaš tudi shuttle za Chichi, za ostale kraje gredo v povezavi z Antiguo (samo prestopiš). Pana je cenejši, prijetnejši, veliko večja izbira hrane in nakupov; edino popivanja je manj.

loonanai pravi ...

Se moremo domenit. Letos imava namreč sabo njegovega brata z ženo, ki gresta PRVIČ sploh kam... :D , pa sta malo prestrašena hehe


Kaj pa med GC in Floresom - je kaj pametnega za pogledat? Škoda k je tale tikal tko daleč na severu... Ja verjetno bomo GC res spustili in šli direktno v Antiguo, ali pa bi prespali eno noč in šli naslednjo na sever..
Za Antiguo smo mislili 5 dni tako, da bi od tod naredili dnevne izlete (Pana, ChiChi, vulkan itd). Ti si šel na kakšen vuklan? Ampak, če bi šli posebaj v Pana, potem pride manj ja. Obvezno moramo pogledat tisto "opevano" tržnico v ChiChi..

Koliko časa si ti potoval tokrat? Ker imam občutek, da nisi bil prav dolgo..

LP

MarkoP pravi ...

Med Antiguo in Floresom sem se peljal - ponoči ;)
Bil na vulkanu, a v Nikaragvi in že prej v Indoneziji. Dovolj! Imam sicer še željo po enem vulkanu,a je tudi ta v Indoneziji.
Hmm, odvisno koliko in kakšnih tržnic si do sedaj videla. V LP spet pretiravajo o tem kako je sploh in oh. Je za doživet, sploh če kaj takega še nisi videla, a za dol past pa res ni. Pa tudi v Pana je večja izbira in bolj v miru si vse pogledaš in pretipaš. Malo pričakuj in boš veselo presenečena, nikakor pa ne naredi obratno ;)
Če pogledaš na začetek in konec bloga je vse jasno - je bilo več kot 3 tedne in manj kot mesec :)
Aja - MarkoPolo je pa iz fotografskih voda.

loonanai pravi ...

No, fotograf Marko Polo, zaenkrat sem te dovolj "izkoristla".. Hvala za tvoje info, če pa še kaj - te pa kontaktiram. Hvala ti zaenkrat ;)